Förläng badsäsongen - Teckna pooltaxa

Har du pool eller funderar på att skaffa en?
Då är det extra bra att vara ansluten till fjärrvärme.

Du som är villaägare och fjärrvärmekund har möjlighet att teckna pooltaxa, vilket ger dig sommarpris på fjärrvärmen även i maj och september. Du kan på så sätt värma din pool på ett prisvärt, klimatsmart och smidigt sätt under hela badsäsongen.

Fler fördelar med pooltaxa:

* Det går snabbt att värma upp poolen
* Du behåller värmen i poolen även under lite kyligare dagar
* Du får en underhållsfri lösning med god livslängd
* Installationen blir snygg och ljudlös

Hur fungerar avtalet?

Alla småhus som är anslutna till fjärrvärme (i prisgrupp 1A eller 1B) har möjlighet att teckna tilläggstjänsten pooltaxa. Pooltaxa innebär att det rörliga energipriset som normalt gäller under perioden juni – augusti även gäller under maj och september. Kostnaden för pooltaxa är en fast avgift (1 000 kr inkl. moms) Avgiften delas upp i lika stora delar månadsvis under perioden maj-september.

”Poolen värms upp snabbt och smidigt!”

”Vattnet håller jämn och skön temperatur”

Priser Pooltaxa Privat <18kW

Energi

December till mars:
72,1
öre/kWh

April, oktober,
november:
54,4
öre/kWh

 Maj till september
17,6
öre/kWh


Effekt

632
kronor/kW och år


Fast kostnad

1000
kronor/per år

Alla priser inkl. moms

Priser för privatkund >18kW

Energi

December till mars:
72,1
öre/kWh

April till maj och
september till november:
54,4
öre/kWh

 Juni till augusti
17,6
öre/kWh


Effekt

324
kronor/kW och år


Fast kostnad

5 560
kronor/per år

Alla priser inkl. moms

Lidköping Energi har möjlighet att justera den fasta avgiften från ett år till ett annat och ska då kommunicera detta skriftligen till abonnenten i god tid innan maj månad. Abonnemanget för pooltaxan löper på tills vidare om det inte sägs upp.

Hur fungerar det praktiskt?

När du ska värma din pool med fjärrvärme är det viktigt att du gör det på rätt sätt. Det behövs en extra poolvärmeväxlare som ansluts till husets fjärrvärmeanläggning. Först
och främst bör du kontakta en behörig rörinstallatör för hjälp. Din poolleverantör kan rekommendera lämplig modell för just din poolstorlek. Du behöver ingen separat energimätare till din poolvärme utan förbrukningen mäts in med din befintliga mätare.

För att säkerställa att inkopplingen är korrekt och att allt flöde mäts in av den befintliga värmemätaren så ska kopplingsprincipen alltid skickas till Lidköping Energi för godkännande före inkoppling. Efter inkoppling ska Lidköping Energi kontrollera inkopplingen och provtryckningen på primära sidan. På primära sidan ska alltid tryck- och temperaturklassade stålrör användas, ej kopparrör. Tänk också på att alltid montera avstängningsventiler så att det går att koppla bort flödet till poolvärmen.

Här finner du tre förslag på kopplingsschema.

Kontakta ossDriftinfo